Ga terug

Peated Whisky Proeverij – Whisky Avond

SCHOTSE  KLASSIEKER!

Peated whisky. Een term die je misschien wel eens voorbij hebt zien komen. Toch weten veel mensen eigenlijk niet wat het betekent! Het staat voor ‘geturfd’. Turf komt veel voor in Schotland, en vooral op het eiland Islay, waar veel distilleerderijen hun kenmerkende smaken vandaan halen. Denk bijvoorbeeld aan Laphroigh of Caol Ila! Peated whiskys zijn rokerig en vol van karakter. Een beleving die je echt eens moet ervaren!

 

Omdat de coronamaatregelen bijna geheel opgeheven zijn kunnen we weer wat langer doorgaan! Dat betekent dat we om 18:30 beginnen met een lekkere daghap vooraf. 

Als je niet mee wil doen aan de whisky daghap dan kun je om 19:30 lekker binnen komen druppelen. We zijn weer te vinden in de behaaglijke bakkerijbar, met een open haard die al voor je aan staat. Heerlijk sfeervol dus! Om 20:00 trekken we de eerste fles whisky open en rond 22:30 zal de proeverij ten einde komen. Natuurlijk ben je daarna nog welkom voor een borrel!

WAT KRIJG JE?

Voor de Peated Whisky Proeverij zullen we 6 proefglazen met whisky voor je klaarmaken. Er staat water en brood rond om de smaak te neutraliseren. Voor de lekkere trek serveren wij ook nog een lekker borrelplankje. Deze 6 karakteristieke whisky’s komen aan bod:

  • Arran Machrie Moor
  • Port Askaig 8y
  • Glen Scotia 2010 Heavy Charred
  • Benrocmach Contrasts Peat Smoke
  • Caol Ila 7y 2007 single cask
  • Laphroaig 10y cask strength

Een gezellige avond genieten van deze exclusieve whisky’s kost per persoon €37,50 en de daghap €14,50.  Reserveren is verplicht, en er zijn nog maar een beperkt aantal plekken over! Bel ons op 0314-675090. Mailen kan ook, naar info@heerendubbel.nl.

We zien je dan! 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:30 – 17:30 uur.

Disclaimer - Privacy Policy

Heeren Dubbel

Hof van Bergh 8
's-Heerenberg
T: +31 (0) 314 - 67 50 90
E: info@heerendubbel.nl

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag geopend van 10:30 tto 17:30